Upptäck nya sättet att ta sig runt stan – Allt om Stockholm
Hela den här artikeln är en annons
En DriveNowbil i Milan.
Som användare bokar man en BMW och Mini direkt i sin smartphone.

Upptäck nya sättet att ta sig runt stan

Annons 

För många innebär det total frihet att äga en bil för att få vardagen att gå ihop, medan man som innerstadsbo oftast inte behöver denna kostsamma ägodel. Bekvämligheter är en vardag och allt finns nära till hands. Men när man väl behöver en bil så blir det plötsligt väldigt krångligt. Behöver det vara det?

Inte det minsta. Många stockholmare har upptäckt DriveNow – en carsharing-tjänst som är perfekt när en taxiresa känns onödigt dyr och ett biluthyrningsställe opraktiskt eller omöjligt att ta sig till. Konceptet är enkelt. Ladda ner deras app och hitta en ledig bil parkerad på en gata i närheten av där du befinner dig. Boka och nu är det klart, bilen är din.

Just nu har DriveNow ett sommarerbjudande för Stockholmare där du kan gå med för 99 kr (istället för 290 kr) och få 20 minuter gratis att testa tjänsten med.

DriveNow skapar ett smidigt sätt att dela på bilar.

DriveNow skapar ett smidigt sätt att dela på bilar.

Sedan betalar du endast för bilkörningen från A till B under de minuter som du använder bilen. Du kan hoppa in i bilen på ett ställe och ställa den på ett helt annat, så länge du parkerar inom det fördefinierade området där DriveNow-teamet verkar.

Inga p-avgifter

Du behöver inte heller bry dig om varken tankning eller parkeringsavgift eftersom det ingår.

– Det finns inga månads- eller årskostnader, utan medlemskapet använder du vid behov på samma sätt som bilägare ibland väljer att åka taxi eller buss. Att ladda ner appen och bli medlem ska vara lika självklart som att ha ett SL-kort i fickan, berättar Milica Blanusa som är marknadsansvarig i Sverige.

De 300 bilarna som du delar med övriga medlemmar består av olika BMW- och MINI-modeller. Bilarna står utspridda i hela stan.

För spontana resor

Området sträcker sig från innerstan, vidare till olika delar av Stockholms utkanter från norr till söder samt på Arlanda och Bromma flygplats. Du kan även använda tjänsten för att ta dig till IKEA Kungens Kurva. Närmaste bil hittar du med DriveNow-appen, vilket underlättar för dig som uppskattar smidighet och möjligheten att snabbt och spontant få tag i en bil vid behov.

Att hyra bilen kostar från 4,50 kr/minut, men det finns också olika paketpriser anpassade efter olika sorters användande.

– För att nämna ett tydligt exempel så kör du med DriveNow till Arlanda för under 300 kronor i normaltrafiken. Tjänsten utvecklas hela tiden utefter kundernas önskemål och behov.

Läs mer om var bilarna står och hur det fungerar.

DriveNow finns i en rad europeiska storstäder.

DriveNow finns i en rad europeiska storstäder.

Blir snart en vana

Med DriveNow kan du alltså äga en bil, men enbart när du behöver den. Det kan nästan låta för enkelt för att förstå – och det tyckte vi också. Att prova är det bästa sättet att upptäcka hur smidigt det är. Första gången man testar något kan det kännas ovant, men när du väl har använt DriveNow en gång så sitter vanan inne.

– Och skulle du stöta på någon sorts problem eller har funderingar finns det alltid någon från DriveNow som kan hjälpa dig.

Så kommer du igång

1. Registrera dig här som medlem för 99 kronor istället för 290 kr samt få 20 gratis minuter att testa tjänsten med via DriveNows sommarerbjudande

2. Logga in i appen och sök efter lediga bilar i närheten. 

3. Boka bilen och ta dig till platsen inom 15 minuter.

4. Öppna bilen med appen och hoppa in.

5. Om bilen är hel och ren, godkänn, ratta in din personliga pinkod och starta motorn.

6. Sedan är du redo att köra!

7. När du tagit dig till önskad plats ställer du bara bilen på valfri parkering, hoppar ut, avslutar hyran och låser bilen.

Källa: DriveNow

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

Det fanns inga inlägg att visa.